Sigur ați auzit până acum de foosball, nu-i așa? E semi-sportul acela super distractiv jucat pe o masă în formă de teren de fotbal, prin care tu controlezi patru rânduri de fotbaliști în miniatură înlănțuiți pe o bară metalică. Sună simplu? Ei bine la început nu e deloc așa, dar în schimb distracția apare de la ”fluierul de start”.

Dacă ați mai trecut și în anii precedenți pe la Via Sport știți deja cu ce se mănâncă, dacă nu, sigur că acum sunteți pe Youtube și vă uitați la tutoriale pentru a fi pregătiți. Daaaar, pentru că anul acesta am vrut să facem ceva diferit, o să vă așteptăm pe Kiseleff cu o MARE supriză. Sigur, foosball-ul e fun și să îți provoci prietenii (unul câte unul, pentru că în general acesta se joacă 1vs1, maxim 2vs2) se traduce într-o seară plină de amuzament, ce ar fi dacă vara aceasta ți-ai provoca toți prietenii la un joc de foosball… în același timp… chiar pe teren? :D

198539381_fd63af5066

Da, ați citit bine, vara aceasta jucăm foosball, dar nu cu mini-fotbaliști și mini-minge, pe un teren cât o masă de bucătărie, ci cu fotbaliști adevărați, minge de fotbal și pe un teren full size! E simplu, îți iei prietenii de mână, faceți două echipe, apoi noi vă legăm pe 3 bare și intrați întru totul în pielea personajelor de pe masa de foosball. Stați fără grijă, vă aruncăm și o minge în teren și vă lăsăm să vă duelați în goluri. Regulile vor fi cele de la foosball, adică aveți voie să vă mișcați doar stânga-dreapta (acum să vedem efort colectiv) și obiectivul e ca echipa voastră să ajungă prima la 10 goluri marcate în poarta adversarilor.

Vă întrebați ce ne-a apucat cu această activare? Și asta e simplu, prietenii noștrii de la Azuga ne-au provocat să găsim o modalitate prin care să transmitem spiritul de competiție și echipă într-un mod cât se poate de distractiv. Și noi când primim o provocare… o ducem la extrem. Procesul creativ a fost inspirat din filmul ”Honey, I shrunk the kids”, îl mai știți? Ei, cum să nu il știți, e filmul acela cu Rick Moranis, omul de știință ce reușește, accidental, să își micșoreze copii. Ei bine noi am făcut exact opusul! Ne-am uitat la o masa de foosball și, mai puțin accidental, am crescut-o la dimensiuni uriașe.

Deh, știți vorba americanilor, the more the merrier. De ce să se poată juca doar doi oameni odată? De ce să nu poată juca, 4, sau 8, sau 20? Cu siguranță distracția se va înmulți în mod direct cu numărul jucătorilor și având în vedere câți oameni pot juca foosball-ul Azuga, distracția e garantată!

Ce trebuie să faci ca să joci foosball în mărime naturală? E o întrebare foarte bună, internaut oarecare ce tocmai ai citit articolul acesta. Pai în primul rând trebuie să vi weekendul acesta (și în fiecare weekend de acum înainte, timp de 9 săptămâni) la Via Sport, pe bulevardul Kiseleff, de preferat cu propria echipa, dar dacă ești singur tot nu e un capăt de țară, pentru că sigur vor fi destui trecători ce vor să se simtă ca un foosballist adevărat, dar nu au echipă de foosballiști și veți intra în discuție în preajma mega terenului de foosball pe teme precum ”golul acela pe care l-ați marcat la bătătorul de covoare din spatele blocului când erați mici” sau ”uralele fetelor de la Cupa Liceelor când ați apărat ultimul penalty și ați evitat retrogradarea” sau chiar ”abilitățile voastre de a dribla tot terenul… la FIFA” și astfel o veți pune de o super echipa. Bine, să sperăm că vom reuși să mai găsim o echipă pe care să o provocați pentru a nu juca singuri, dar sunt convins că ne vom descurca.

Intre timp, va lasam sa va delectati cu un filmulet care sa va arate cam cum se joaca foosball-ul “pe picior mare”. :)

www.youtube.com/watch?v=0FSMHFipZ5g 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>