După 6 ani și 3 weekend-uri, Via Sport se închide.

Ieri după ora 17:00, am primit o comunicare oficială din partea Primăriei Municipiului București, pe care o atașăm acestui comunicat, în care am fost înștiințați că “ținând seama că Administrația Străzilor înștiințează cu privire la faptul că pe un număr de bulevarde din București au fost demarate lucrări edilitare, vă rugăm ca începând cu data prezentei să procedați la eliberarea zonei de desfășurare a evenimentului, întrucât, în temeiul art.10 lit. b din Legea nr 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunărilor publice atunci când, în perioada, locul și pe traseele unde acestea ar urma să se desfășoare, se execută lucrări edilitar-gospodărești.”

Precizăm că imediat după primirea acestei hârtii am trimis o cerere oficială pe mail (depusă și în această dimineață la Registratura PMB) în care am solicitat, pe de o parte, să ni se permită desfășurarea evenimentului în acest weekend pentru că timpul rămas până la începere era mult prea scurt și, de asemenea, aveam deja stabilite diferite activități cu Partenerii noștri și apoi, pe de altă parte, am solicitat să ni se permită desfășurarea evenimentului până la sfârșitul lunii august, așa cum este prevăzut și în Protocolul semnat cu PMB, pentru că nu credem că “lucrările edilitare” se vor desfășura pe Șos. Kiseleff sau în zonele adiacente de vineri ora 22:00 până duminică ora 14:00.

De asemenea, dorim să precizăm că în săptămânile trecute am primit invitația PMB de a ne muta locația evenimentului în altă parte și cea mai bună variantă oferită a fost Parcul Tineretului – Platoul din fața Liceului Șincai. Am refuzat relocarea din 2 motive simple:

  1. Conceptul evenimentului, care reiese și din numele de “Via Sport” este crearea unui spațiu utilizat de obicei pentru traficul rutier într-un spațiu de relaxare, pe o perioadă (vineri seară – duminică la prânz) în care traficul este la cel mai redus nivel al săptămânii și al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodată să facem un eveniment într-un parc, ci să închidem un bulevard al unei capitale europene și să-l redăm publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, așa cum se întâmplă și în alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuți a fost “Stop trafic! Start joc!”.
  2. Rațiuni financiare. Sumele strânse anul acesta de la partenerii privați (așa cum au fost în fiecare din cele 7 ediții) nu ar fi putut acoperi costurile relocării, cu tot ce însemna acest lucru.

Aceasta fiind situația și neprimind niciun răspuns din partea Primăriei Municiupiului București până la ora 14:00, așa cum am solicitat, ne vedem nevoiți, deși nu suntem de acord, să anulăm evenimentul programat să înceapă la ora 22:00.

Ne cerem scuze față de bucureștenii care 7 ani la rând au fost alături de noi. A fost o plăcere să ne jucăm cu voi pe Kiseleff și vă mulțumim că ați fost mii de oameni care vineri seara veneați încă înainte de ora 22:00 să ne ajutați să montăm echipamentele pe stradă, ați fost mii care v-ați jucat în nopțile toride până dimineața, ați fost mii de familii cu care ne-am revăzut în fiecare sâmbătă și duminică dimineața, jucându-ne cu copiii noștri tenis de masă, baschet, fotbal etc., ați fost mii care ați umplut șoseaua, până la refuz uneori, în după-amiezile de sămbătă.

Ne cerem scuze Partenerilor și le mulțumim că au fost alături de noi. Și celor de anul acesta și celor din anii trecuți. Datorită vouă am putut organiza un eveniment unic și gratuit pentru bucureșteni, am putut organiza cea mai mare stradă de sport din România în București.

În încheiere, ne-am dori sincer ca Via Sport să fie singurul eveniment anulat din cauza acestor “lucrări edilitar-gospodărești”.

Cu mulțumiri,

Echipa Funvertising – Organizator Via Sport